VI SOM ÄR SMALA - VILL INTE HA FETTSKATT????????

Rapport kräver fettskatt

För att stoppa skenande kostnader för svenskarnas övervikt bör en "fettskatt" införas, anser författarna till en ny rapport.
Om knappt tio år kan kostnaderna för övervikten handla om uppemot 25 miljarder per år. Omkring dubbelt så många tioåringar har hög vikt i dag jämfört med i mitten av 1980-talet, extrakilon som de bär med sig in i vuxenlivet. Lättillgänglig och billig mat samt en teknisk utveckling som lett till ett mer stillasittande liv pekas ut som faktorer bakom viktökningen.
Förutom lidandet för den enskilde för övervikt med sig samhällskostnader. Kostnaden för offentliga sektorn, i form av vård och socialförsäkringar på grund av fetma, har beräknats till 15 miljarder kronor 2003, en siffra som kan öka med mellan 40 och drygt 80 procent till 2020, enligt rapporten.
DrLove.se Gratisbio.se

Kommentarer:

1 attis:

Gomorron. Tack för att du länkade till mitt inlägg. Nu får de väl ge sej med dessa skatter. Tror de har blivit helt galna. Ha en bra dag.

Kram

2 attis:

Du behöver absolut inte fråga :)

Kram

3 Yvonne:

Ha ha Varför tror du att jag bara skulle äta husmanskost???Kram!

4 Veiken:

Lägg skatt på skräpmat istället..... Ha en fin kväll!

5 Mita:

Hur mycket tokigheter ska dom hitta på?? Fettma skatt,har väl aldrig hört på maken...

Kramen!

6 Femixmona:

Jag är inte ett dugg förvånad! Jag sa det redan när häxjakten på rökare började..."-vad ska bli nästa grej, kanske det då blir människor som är för tjocka..." och nu är vi där...så då säger jag samma sak igen...Kramiz

7 biggan:

ja alla är ju vi olika, hoppas dom inte hittar på mer för att få in massa skattepengar, kram biggan

Kommentera här: