JAG SOM ARBETSLÖS SKÄNKER 100KR...

”Snälla, hjälp oss”
TV: Världens största flyktingläger

Abdilfatah, 2, en av de många drabbade i värsta svältkatastrofen på 60 år

Tvåårige Abdilfatah har korsat en öken. Det tog 32 dagar. Med benen fastklamrade vid sin mammas höft.

När han nu för sin hand framför ansiktet skakar han av ansträngning och måste sänka armen. Den blir hängande och flugorna får sitta kvar. I ögonen och i näsan.

Torkan och solen åt upp Abdilfatahs kropp inifrån. Kvar är bara ett skelett och hud som blivit för stor.

I går gick han in i chock. Då trodde läkarna att det var över. Att ännu ett litet runt hål skulle grävas.

Men med dropp och sondmatning stabiliserades tillståndet igen.

– Vi hoppas att han kommer att bli bättre, men vi vet inte. Han svävar mellan liv och död, säger en sköterska i det provisoriska sjukhuset.

Det var nu allt skulle vara bra, eller åtminstone så mycket bättre än innan.

’Flydde för att få hjälp’

Så tänkte Abdilfatahs mamma, Ido Jaylani. Om vi bara kommer fram till Kenya har vi vunnit livet tillbaka. Då, när vi inte längre behöver leva på vissna löv.

Hur långt har de gått?

Hon vet inte. Men från den by hon kommer från i Somalia är det drygt 40 mil till Dadaab, om man drar ett rakt streck på kartan.

AB

Markets.com iOption Telenor - Kontantkort

Kommentarer:

1 Magnus:

Att ge bistånd till svältdrabbade överbefolkade områden kallas symptomlindring, det är ungefär lika effektivt som att försöka bota benbrott med alvedon (det gör inte lika ont men det löser inte problemet).

2 Petra:

Lite långt att åka för solen bara ;)

Kram

3 sladdertackan:

Jag önskar att vi kunde fördela jordens resurser på ett bättre och effektivare sätt i stället för punktinsatser som för det mesta kommer i senaste laget.

4 Yvonne:

Hör du du... solen är lika farlig var du är och dom som åker till utlandet är det inte säkert att de ligger i solen hela tiden och de har säkert en hög solfaktor.Min gubbe har solfaktor 75 för han har fått ta bort cancermärke Såååååå ta det försiktigt och sola med färstånd.Kram!

5 Hönan & ägget:

Tänk efter lite nu. 12 miljoner drabbade av svält. Enligt Kamahl Isa Ahmed, UNHCR i chatten på aftonbladet så räcker 300kr för att hålla en person vid liv i en vecka, då är inte kostnad för tält och filtar medräknade. Detta innebär 3.6 miljarder kronor i veckan för att hålla dem vid liv så att de kan föröka sig ännu mer.



Deras problem är folkökningen. De måste få hjälp att begränsa sin folkökning annars kommer de alltid lida av matbrist. Hjälp afrika med frivilliga steriliseringar så att de som har barn kan ta hand om dem. Det går inte att de förökar sig i samma takt. Även om Sverige skulle ta in 3 miljoner afrikaner med alla följder det skulle ha så skulle folkökningen i afrika göra så att de svälter ändå.



Stoppa svältens orsaker istället.

6 Stevie:

Lägger inte en krona på dessa välgörenheter.

De mesta av pengarna gör ändå bara till de som arbetar med insamlingarna. När man sedan får veta att i hamnen i landet de visar bilderna ifrån, är fyllt med mad och andra nödvändigheter för miljontals kronor och inte delas ut, varför ska vi då skänka pengar. Och varför sitter de styrande och håller på maten, när det finns dom som behöver den?!

:(

Kommentera här: